The Garden of Colour at Claire House Children's Hospice

We're very excited to have opened The Garden of Colour, at Claire House Children's Hospice in Bebington, Wirral. The garden was completed on 12th June 2019 with an official opening ceremony led by nine-year-old Leon Paul Salamanca who uses the hospice services – you can read more about the opening here. Working closely with Carolyn Willitts, director and founder of CW Studio the brief was 'to create a garden which provides a sensory feast for life-limited children and families to enjoy'. 

Huge congratulations to CW Studio who won the Specifi Manchester Landscape Project of the Year Award for this fantastic garden! 

The Garden of Colour was designed to be a place with a feeling of both intimacy and escape. CW Studio wanted to create a journey through the garden and a link to nature, a place where, for a moment, you can be immersed at an intimate scale. They also wanted to inject colour, humour, curiosity, and whimsy along the way, inspiring stories and interactive play.

The journey starts at the 'Creation Station', passes 'Falling Leaves' and leads into the 'Rainbow Meadow', onto 'A Quiet Place' and finally, 'Birch Hill', where wildflower edges to long grass and spring bulbs line a meandering mown path through the trees.

Clare Doig, a palliative care nurse specialist at Claire House commented at the ceremony: “This fabulous garden... it's amazing. A lot of our children need a lot of sensory input and the garden is full of colour... We've already noticed a lot of birds, bees and butterflies have come to the garden.”

We're so happy that the finished garden is providing so much pleasure to the children, families and staff at Claire House and congratulations to CW Studio who thoroughly deserve this brilliant award. 

Take a look at our Picture Gallery for pictures of the project as it has progressed.

 

 

Get Involved

Get Involved

There are many ways you can support Greenfingers Charity.​

Click here to find out how